Nieuws

Bouw Rotterdams Hefkwartier van start

De bouw van 22 woningen in het Rotterdamse Hefkwartier gaat op dinsdag 12 februari van start. VOF Entrepothaven - een samenwerking van AM en Dura Vermeer - realiseert binnen dit project achttien eensgezinswoningen en vier terraswoningen.

In het hart van het Hefkwartier komen achttien ruime eensgezinswoningen met tuin en vier terraswoningen die beschikken over een groot dakterras. De herenhuizen hebben standaard vier slaapkamers, een grote zolder en een tuin. De drielaagse terraswoningen beschikken over drie slaapkamers en een ruime inpandige berging.


Binnen de woningen is veel aandacht voor uitstraling en detaillering, maar ook voor de openbare ruimte. Zo wordt er een speelplaats ingericht en zijn veel straten autovrij.
De oppervlakte van de woningen variëren van 116 m2 tot 135 m2. De woningen zijn ontworpen door Inbo Architecten. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Zuid West.

Het Hefkwartier

Het Hefkwartier wordt onderdeel van een aantrekkelijke wijk waar jong en oud, alleenstaanden, gezinnen en tweeverdieners samenkomen. De eerste fase wordt al bewoond, waardoor er nu al volop levendigheid is in de wijk. In het voorjaar van 2019 worden de 38 woningen van fase B opgeleverd en in februari van dit jaar gaat de bouw van fase C van start. De volgende fase bestaat uit de verkoop van 39 appartementen aan de Nassaukade.

Stad- en gebiedsontwikkelaar

Het huidige plan omarmt AM's visie als koploper van stads- en gebiedontwikkelaar. Hefkwartier moet fungeren als een aantrekkelijke plek, nabij het centrum van Rotterdam, waar veel mensen zich thuis en welkom voelen. 


Deel dit artikel