Nieuws

Bouw bungelt onderaan in innovatie-rankings

“Ik voorzie stagnatie indien bedrijven niet tot snelle actie en verandering van mindset overgaan. Hoe langer bedrijven wachten met veranderen, hoe moeilijker het wordt.” Dat zegt prof. dr. Justin Jansen, hoogleraar ondernemerschap aan Rotterdam School of Management Erasmus Universiteit, in een interview in de Innovatiecatalogus van Stedebouw & Architectuur en B:ton.

In de Erasmus Ondernemerschapsindex waarin jaarlijks  het ondernemerschap in Nederland wordt gepeild doet de bouwkolom het slecht, zegt Jansen: “De bouw blijkt veelal onderaan te bungelen in de rankings op het gebied van innovatie. De focus op kostenverlaging en prijs zal moeten worden vervangen door een focus op innovatie en toegevoegde waarde.”
 

De bouwkolom kan worden voorbij gestreefd door start ups die van innovatie hun ‘core business’ hebben gemaakt: “Innovatie en vernieuwing zijn cruciaal voor bedrijven. Technologie verandert. De klantenwensen ook. Steeds in een sneller tempo. Daarnaast staat een groot deel van de dienstverlening onder druk door verdergaande automatisering. Daardoor kunnen nieuwe, vaak jonge, bedrijven met nieuwe producten en diensten hele markten veranderen. Ze zijn door een slimme toepassing van ICT in staat om snel te groeien en op deze manier bestaande bedrijven een flinke tik uit te delen. Innovatie zou dan ook een integraal onderdeel moeten zijn van de strategische agenda, of nog beter, van het DNA van de bedrijven.”
 

Verder lezen? U kunt het interview met prof. dr. Justin Jansen gratis lezen door onderstaande pdf te downloaden.
 

Innovatiecatalogus 2016 downloaden/nabestellen

De nieuwste Innovatiecatalogus verschijnt nog voor de Kerst. Als u lid bent van ons platform, dan kunt dit nummer echter al vanaf volgende week als  pdf downloaden in onze bibliotheek. Als lid geniet u van allerlei voordelen; toegang tot al onze titels én diens voorgaande edities, deelname aan één van onze pop-up sessies en congressen, en meer.  Meld u hier aan.
 

Liever een fysiek exemplaar? B estel deze na door contact op te nemen met onze klantenservice via:  klantenservice@acquirepublishing.nl

IC-InterviewJustinJansen.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel