Nieuws

Waterschap Rivierenland voorzien van 7200 zonnepanelen

Waterschap Rivierenland is in drie maanden tijd voorzien van een zonnepark, bestaande uit 7200 zonnepanelen. De zonnepanelen zijn geleverd door IBC SOLAR.

De Nederlandse waterschappen nemen steeds meer maatregelen om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen en voeren mede daarom onder andere een duurzaam energiebeleid. Met dit zonnepark 2,2mWp bij de rioolwaterzuivering Arnhem zet Waterschap Rivierenland een belangrijke stap in zijn duurzame ambities.

Goede zonnepanelen voor hoger rendement

De laatste jaren is de markt voor zonnepanelen in Nederland volop in beweging. Zonne-energie systemen bieden een eenvoudige eerste stap voor verduurzaming, omdat ze gemakkelijk te plaatsen zijn, weinig onderhoud vereisen en een relatief snel terugverdienmodel kennen. De investering in zonne-energie via zonnepanelen is tegenwoordig met een paar jaar terugverdiend. 

Kwaliteit versus terugverdientijd

De kwaliteit van de zonne-energiesystemen is wel van invloed op hoe snel de investering kan worden terugverdiend. IBC SOLAR ziet er om die reden op toe dat Waterschap Rivierenland is voorzien van de meest geavanceerde en hoogkwalitatieve zonnepanelen, zodat de investering daadwerkelijk wordt terugverdiend. Met de komst van het zonnepark zal jaarlijks zo'n 1.900.000 kWh per jaar worden opgevangen. Deze hoeveelheid kan worden vergeleken met de jaarlijkse toevoer stroom voor ongeveer 600 huishoudens. 

Deel dit artikel