Nieuws

Beeldbepalend rijksmonument Amsterdam gerestaureerd

Het pand uit 1893 op de hoek van het Spui en de Handboogstraat in Amsterdam is van grote architectuurhistorische waarde. Schakel & Schrale heeft dit rijksmonument succesvol gerestaureerd.

Het pand Spui 23-27 / Handboogstraat 2-4 is in opdracht van de Evangelische Lutherse Gemeente Amsterdam gerestaureerd. Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen: souterrain, begane grond en twee verdiepingen onder een kap. Er is een winkel gevestigd en de verdiepingen zijn in gebruik van de Lutherse Gemeente. 


Het rijksmonument was toe aan groot onderhoud. De opdracht omvatte het houtrotherstel van de deuren en raamkozijnen en het herstel van het dak. Ook behoorden het schilderwerk, natuursteenherstel en het restaureren van de kenmerkende staalconstructie op de begane grond tot de werkzaamheden. 


De werkzaamheden zijn in negen fases uitgevoerd en afgestemd op de evenementenagenda en wensen van de Evangelische Lutherse Gemeente Amsterdam. De laatste maanden zijn de werkzaamheden uitgevoerd conform de coronarichtlijnen. Bouwadvies Groot Holland was de directievoerder.

Deel dit artikel