Nieuws

Bewoners Zeezicht genieten straks van verbluffend uitzicht

Stebru en Catella zijn gestart met de bouw van Zeezicht. Een uniek gebouw van 45 appartementen op een bijzondere locatie in Scheveningen: op de grens van zee, stad en haven. Catella neemt de woningen af en gaat ze verhuren binnen het hogere segment.

Klunder Architecten ontwierp project Zeezicht. De unieke vorm van het gebouw is geïnspireerd op het grootzeil en de beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht. De bijzondere gevel voorziet de toekomstige bewoners van een ruim balkon en een fantastisch uitzicht over de zee, de duinen, de haven en de stad.


Alle woningen worden aangesloten op een warmte- en koudeopslag. Onder de grond komen parkeerplaatsen. Het dak van de parkeergarage wordt voorzien van een duinlandschap. De begane grond wordt ingericht met commerciële ruimten. 
Zeezicht verrijst op de rand van het voormalige Norfolk-terrein. Dit gebied is volop in ontwikkeling tot een stedelijke omgeving met het strand en de haven om de hoek. Een mix van bedrijvigheid, horeca en wonen moeten het gebied de komende jaren omtoveren tot een woon- werkgebied. 


Wethouder Boudewijn Revis: “De vraag naar woningen is groot in Den Haag. Voor de komende jaren hebben we met z'n allen een uitdagende gezamenlijke opgave. 700 woningen op het voormalige Norfolkterrein is een serieuze toevoeging aan het Haagse woningaanbod en dan ook nog op een prachtige plek. In Zeezicht wonen straks mensen in een gebied dat stedelijk aanvoelt, maar waar ze ook de zee kunnen zien en ruiken.”

 

Zeezicht is door Stebru ontwikkeld in samenwerking met Catella, de gemeente Den Haag, Klunder Architecten, Constructie Adviesbureau S3, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Mees Ruimte en Milieu en Spindler Installatietechniek. Stebru verzorgt de realisatie.

 

Deel dit artikel