Nieuws

The Infinity Path geeft foto's andere dimensie

Bezoekers van het BredaPhoto Festival kunnen vanaf 7 september tot 21 oktober The Infinity Path bezoeken. MVRDV ontwierp dit tijdelijke paviljoen speciaal voor het tweejaarlijkse fotofestival. Bezoekers kunnen foto's vanaf het paviljoen vanaf verschillende hoogtes bekijken.

Het paviljoen beslaat een groot deel van het plein op de Chassé Promenade en is een echte trekpleister. Door de lijnen omhoog te brengen, ontstaat een opgetild pad en wordt het plein opgedeeld in driehoekige expositieruimtes. Hierdoor krijgt het paviljoen letterlijk een nieuwe dimensie.

Meerdere perspectieven

De open structuur van het paviljoen geeft met zijn wanden ruimte aan de fotografie van het festival. In totaal is de installatie zo’n 500 meter lang. Het hoogste punt van het bouwwerk is zo’n 6 meter hoog. Door de verschillende hoogtes die het gebouw heeft, kunnen bezoekers telkens vanuit een ander perspectief naar de foto’s kijken. 


Foto: MVRDVFoto: MVRDV


Het BredaPhoto Festival is het grootste fotofestival in de Benelux en wordt eens per twee jaar gehouden. Elke editie wordt het werk van fotografen getoond aan de hand van een maatschappelijk thema. Het thema van deze editie is de kansen en bedreigingen van de ontwikkelingen in de wetenschap.

Deel dit artikel