Nieuws

Coronacrisis kan bouw 40.000 banen kosten

Het Economische Instituut voor de Bouw (EIB) voorziet een crisis in de bouw die zeker twee jaar voortduurt. “De bouwproductie zal in deze periode in totaal met ruim 15 procent dalen, waarbij 40.000 voltijdbanen verloren gaan”, aldus het EIB in een persbericht.

Het EIB verwacht dat de bouw de negatieve gevolgen van de coronacrisis zal blijven ervaren, zelfs als de Nederlandse economie weer stevig gaat herstellen. Wel verwacht het EIB dat in de periode van 2022-2024 er weer hoge groeicijfers worden gerealiseerd, met een toenemende arbeidscapaciteit als gevolg.

Reden voor de harde klap is dat, naast een deel van de huidige werkzaamheden, ook investeringsplannen wegvallen. “Hierdoor wordt de bouw zwaar getroffen, aangezien 70% van de productie betrekking heeft op investeringen”, aldus het EIB. Het effect van deze investeringen is sterker na afloop van de coronacrisis, gezien de klap nog zal nagalmen zodra de economie uit het dal klimt.


Het volledige persbericht van het EIB is
hier te lezen.

Blijven verbinden

In deze moeilijke tijden is het essentieel dat we partijen blijven verbinden. Stedebouw & Architectuur, als onderdeel van Acquire Publishing, heeft daarvoor diverse digitale middelen in het leven geroepen om alsnog met andere partijen in contact te kunnen blijven om kennis te delen en te netwerken. Download gratis onze brochure om de mogelijkheden te bekijken.

Deel dit artikel