Nieuws

Wonen in Dudokstijl kan in Zoetermeer

Stijlvolle gevels, krachtige lijnen, traditionele materialen en hoge bakstenen schoorstenen. Het zijn allemaal kenmerken die passen bij de Dudokstijl. In Weidse Weelde, Zoetermeer worden 21 eensgezinswoningen in deze stijl gerealiseerd. ERA Contour heeft de ontwikkeling op zich genomen.

Weidse Weelde verrijkt het Zoetermeerse Oosterheem met 21 stijlvolle eensgezinswoningen in de architectuurstijl van de beroemde architect Dudok. De woningen variëren van drie-onder-één-kapwoningen tot twee-onder-één-kapwoningen en één villa. De architectuurstijl van de woningen kenmerkt zich door krachtige lijnen, duidelijke uitsparingen en traditionele materialen als bakstenen, gevels, keramische dakpannen en houten kozijnen. De woonoppervlakte van de woningen varieert van 171 m2 tot 214 m2.

Mogelijkheden te over

Naast de stijlvolle uitstraling van de woningen aan de buitenzijde is ook de binnenkant luxe afgewerkt. Toekomstige bewoners hebben hier allerlei mogelijkheden zoals een inloopdouche, een dubbele wastafel of een grote slaapkamer met inloopkast. Dankzij de vele raampartijen ontstaat binnenin de woning een prachtig lichtspel wanneer de zon schijnt. Ook aan rust is geen gebrek, want in de achtertuin bevindt zich natuurgebied het Bentwoud waar het ideaal wandelen is en kinderen heerlijk kunnen spelen. De verkoopprijzen van de woningen zijn vanaf 585.000 euro op basis van vrij op naam.

Duurzaamheid hoog in vaandel

Alle woningen in Weidse Weelde zijn duurzaam en gasloos. De woningen beschikken over een warmtepomp en vloerverwarming. De woningen hebben daarnaast een balansventilatiesysteem. Dit type ventilatiesysteem zorgt voor de toevoer van verse, gefilterde buitenlucht naar binnen en vervuilde binnenlucht naar buiten. Maar liefst 95 procent van de warmte die naar buiten gaat wordt overgedragen op de verse lucht die naar binnen wordt geblazen. Zo heeft de aangevoerde lucht ongeveer dezelfde temperatuur als de kamertemperatuur. Hierdoor ontstaat meer wooncomfort en een vermindering van verwarmingskosten. 


Naar verwachting start de bouw van de woningen eind 2019. De eerste woningen worden eind 2020 opgeleverd. 

Deel dit artikel