Nieuws

Hotel Jakarta verrijst op Java-eiland in Amsterdam

Op de kop van Java-eiland in Amsterdam wordt gebouwd aan een hotel met een bijzondere architectuur. Hotel Jakarta Amsterdam is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels.

De hotelgroep begon in 1968 met Hotel de Wadden op het Waddeneiland Vlieland en is uitgegroeid tot een gerenommeerde hotelgroep waar ook Hotel New York in Rotterdam onderdeel van uitmaakt. En waar vroeger de lijndienst vertrok vanaf Rotterdam naar New York, vertrok in Amsterdam een lijndienst naar Jakarta. Precies op deze plek op Java-eiland verrijst nu Hotel Jakarta Amsterdam wat naar verwachting in maart 2018 haar deuren opent.

Publieke ruimtes

De begane grond wordt een grote open ruimte met in het centrum een atrium. Op de begane grond komen publieke ruimten met een restaurant en een oesterbar, een bakkerij met espressobar en een wellness met zwembad. Deze ruimten zijn transparant en combineren een industrieel karakter met een modern-Aziatische uitstraling. De horeca fungeert als ontmoetingsplek tussen hotelgasten, buurtbewoners en Amsterdammers.De espressobar.


Op de eerste etage worden drie multifunctionele zalen gebouwd die geschakeld kunnen worden tot één grote ruimte. In het centrale atrium wordt een subtropische tuin gerealiseerd in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. Op de hoogste verdieping van het hotel komt Skybar Malabar met uitzicht op het IJ.

Boutique style kamers

De 200 hotelkamers en suites bestaan uit een constructie van beton en hout. Ze zijn vooraf gefabriceerd en worden op de locatie ingebouwd. De kamers beschikken over een inpandig balkon dat met glas compleet kan worden afgesloten, waardoor een extra geluids- en warmte-isolerende laag ontstaat.Deel dit artikel