Nieuws

Biesbosch 225 in Amstelveen is duurzaam hoogstandje

De ontwikkelaar van de Biesbosch 225 in Amstelveen vraagt hulp van de gemeente bij de sloop van het deels leegstaande kantoorpand daar. Ervoor in de plaats komen 276 appartementen in een complex van 18 verdiepingen. Het complex heeft vele duurzame accenten.

In het Ontwerp Startnotitie is terug te lezen dat het appartementencomplex voor 75% uit middel dure huurwoningen gaat bestaan, schrijft RTVA. De verdeling van de prijsklassen voor het complex zien er als volgt uit: 104 woningen binnen de prijsklasse 711 tot 900 euro, 103 woningen met huurprijzen tussen de 900 en 1100 euro, en 69 woningen in de vrije sector met appartementen van 1100 euro en hoger.

Duurzaam 

De nieuwe woontoren wordt duurzaam gebouwd met energielabel A, zonnepanelen, deelauto’s en groene accenten. De ontwikkelaar heeft de ambitie zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. Daarin zoekt de ontwikkelaar naar mogelijkheden voor het benutten van restwarmte van warmteleidingen. 

Elektrische deelauto’s

De ontwikkelaar van het pand zorgt voor elektrische deelauto’s. Hierdoor zijn minder parkeerplaatsen nodig bij het complex. In de huurovereenkomst van de toekomstige huurders komt vermeld te staan dat huurders bij mogelijk betaald parkeren in de wijk niet in aanmerking komen voor een parkeervergunning in dit gebied. Zij moeten parkeren op eigen terrein of kunnen gebruik maken van de elektrische deelauto’s. 


Lees hier de volledige startnotitie

Deel dit artikel