Nieuws

Triodos Bank Zeist kantoorgebouw van het jaar

Het kantoorgebouw van de vernieuwde Triodos Bank naast station Driebergen - Zeist is bekroond tot kantoorgebouw van het jaar 2019. De jury prees onder andere 'de interactie tussen gebouw(interieur) en 'het omliggende landschap'.

Het gebouw van Triodos Bank, dat een ontwerp is van RAU Architecten, is gekozen uit vier nominaties. Een van de redenen dat het gebouw er met de prijs vandoor ging, was 'de fijne werkplek met respect voor omgeving en milieu'. Dit is terug te zien in de volledig glazen gevels, de bijna volledig houten draagconstructie en de remontabele materialen die online in Madaster geregistreerd zijn en losgeschroefd kunnen worden, om zo nogmaals te kunnen worden ingezet.

Circulaire visie bekroond 

RAU Architecten staat bekend om de circulaire manier van ontwerpen. Naast de Triodos Bank openden zij dit jaar het remontabele vogelobservatorium 'Tij'. Ook dit gebouw is zonder materiaalverlies uit elkaar te halen. Volgens Thomas Rau van RAU Architecten is de prijs een bekroning op de duurzame, circulaire visie die zij naleven. "Door materialen op te slaan in een online database zoals Madaster en door gebouwen remontabel te maken, zijn gebouwen slechts tijdelijke verzamelplaatsen van deze materialen. Door met deze visie gebouwen te ontwerpen, kunnen we nog eeuwen genieten van dezelfde materialen."

Deel dit artikel