Nieuws

Startstation E-Lijn Den Haag in de prijzen

Het ontwerp van Startstation E-Lijn in Den Haag is bekroond met de German Design Award. Het ontwerp won de architectuurprijs in de categorie Excellent Communications Design.

De blikvanger van het Startstation E-Lijn is de overkapping van de perrons. Deze overkapping bestaat uit gebogen glas en staal. Een overdekte looproute in de vorm van een expressieve luifel verbindt het nieuwe kolomvrije station met de hal van Den Haag Centraal. De E-Lijn, onderdeel van het grotere project RandstadRail, stopt dicht bij de stationshal. De overkapping van de halte loopt door, zodat reizigers droog over kunnen komen van het Startstation naar het Centraal Station. 

De transparante overkapping geeft de halte een ruime maat en biedt de wachtende reizigers comfort en herkenbaarheid. Met de sculpturale vorm van de overkapping en luifel is een opvallen station gecreëerd dat rekening houdt met de menselijke schaal. Tegelijkertijd houdt het station overtuigend stand tussen de omliggende megacomplexen. 


Rekening houdende met de te verwachten groei voor de komende jaren, is een nieuw startstation voor de E-Lijn ontwikkeld. Met het Startstation E-Lijn heeft Den Haag een ruimtelijk en herkenbaar lightrailstation gekregen waar reizigers makkelijk en snel kunnen reizen tussen Den Haag en Rotterdam. 

Deel dit artikel