Nieuws

Zonnepanelen op de Westergasfabriek

Op het dak van de Westergasfabriek in Amsterdam wordt op 6 september een Zonne-energieproject geopend. Op het dak van de Gashouder, onderdeel van de Westergasfabriek, zijn 1024 zonnepanelen geplaatst.

Buurtbewoners kunnen gebruik maken van de energie die gewonnen wordt uit deze zonnepanelen, schrijft Westerpost. Het gaat hierbij vooral om buurtbewoners die zelf geen geschikt dak hebben om panelen op te plaatsen. Alle zonnepanelen zijn in gebruik door buurtbewoners en inmiddels is er een wachtlijst voor nieuwe gegadigden. Deze kunnen later op een andere locatie gebruik maken van zonne-energie, of iemand zijn plaats innemen wanneer deze verhuist.

Geschikte locatie

De Gashouder is een geschikt onderdeel van de Westergasfabriek als het gaat om het plaatsen van zonnepanelen. Dit omdat het een groot rond dak heeft dat tot op heden geen duidelijke functie had. Bewoners die meer dan twee zonnepanelen hebben gekocht, zijn daarmee tegelijkertijd lid geworden van de Westergasfabriek Ecostroom. 


De Westergasfabriek heeft groene energie al langer hoog op de agenda staan. Het doel is om in 2025 volledig klimaatneutraal te zijn. Daarbij wil de Westergasfabriek evenementen rondom het terrein stimuleren om mee te doen.

Deel dit artikel