Nieuws

Stukje flair en elegantie in Amsterdam krijgt vorm

Overhoeks is een nieuw stuk Amsterdam aan de noordoever van het IJ, met een unieke ligging in de stad. Binnen fase 3 van Overhoeks verrijst een bijzonder comfortabel en ontspannen stukje Amsterdam, waarbinnen het aan flair en elegantie niet ontbreekt.

Overhoeks wordt binnenkort uitgebreid met zes appartementencomplexen voor zowel koop als huur. Ook architectenbureau DP6 nam deel aan dit project. Het bureau ontwierp een gebouw met 92 huurappartementen voor de vrije sector. De appartementen zijn vooral gericht op de smaakvolle levensgenieter. 
Kenmerkend aan het complex is de horizontale belijning en de lichtheid. Het reageert met zijn balkons en terrassen op de verschillende oriëntaties op de zon en biedt een grote diversiteit aan woningtypen. De buitenruimte, die voor een groot deel overhoeks ligt, zorgt voor een expressieve plasticiteit in het gevelbeeld. 
Er wordt gebruik gemaakt van lichte betonnen gevelbanden, natuursteen, koperkleurige aluminiumkozijnen en zonwerende shutters. De glazen balustrades zijn minimalistisch gedetailleerd en zorgen voor een elegante beleving. 

Deel dit artikel