Nieuws

Nieuw distributiecentrum bij Schiphol in aanbouw

Op Schiphol Logistics Parcs is de bouw gestart van een nieuw distributiecentrum genaamd Logistics Court Amsterdam Airport.

Het distributiecentrum omvat negen zelfstandige bedrijfsunits en een parkeergarage en wordt in opdracht van Durfort Vastgoed BV gerealiseerd door Aan de Stegge Twello. Op de kavel van ruim 24.000 m2 verrijst het distributiecentrum, dat zal bestaan uit ruim 13.000 m2 magazijn, 2.600 m2 kantoor, 1.800 m2 entresol en 105 parkeerplaatsen. 


Het centrum kan worden ingedeeld in maximaal negen zelfstandige units variërend in grootte van 1.250 m2 tot 2.500 m2. Elke unit beschikt over een eigen ingang en minstens twee loading docks en een overheaddeur. De parkeergarage op eigen terrein is ontwikkeld door Continental Car Parks, dochterbedrijf van Aan de Stegge en specialist in parkeeroplossingen. Het ontwerp van het distributiecentrum is tot stand gekomen met Architecten Lab, constructeur Lievense en Huls Adviseurs. 


Het distributiecentrum is ontwikkeld met duurzame toepassingen en materiaal waarmee het aan energielabel A++ kan voldoen. Het dak kan in de toekomst geheel voorzien worden van zonnepanelen. Op termijn kan het project daarmee in zijn eigen elektriciteitsbehoefte voorzien, mede door het gebruik van ledverlichting. Er zijn materialen met een hoge isolatiewaarde gebruikt en er is luchtdicht gebouwd. 

Deel dit artikel