Nieuws

KCAP ontwikkelt cruisehart in Qingdao

Architectenbureau KCAP heeft de prijsvraag voor de International Cruise Port City in Qingdao gewonnen. Het masterplan transformeert het gebied tot een nieuwe, toekomstbestendige omgeving met hoge dichtheid voor wonen, werken en cruisetoerisme.

Tevens vormt het de nieuwe toegangspoort voor de hele regio: Qingdao Green Bay. Het plan respecteert, transformeert en integreert het erfgoed van de voormalige haven en opent het gebied in de richting van de historische stad. Het sterke netwerk van openbare ruimtes is de drijvende kracht achter het hele plan van de toekomstige Qingdao Cruise City.

Green Bay

Het concept is gebaseerd op de aanleg van de 5 km lange Green Bay Boulevard: een krachtige ruimtelijke identiteitsdrager en de ruggengraat van alle ontwikkelingen. De boulevard verbindt de bestaande stad in het zuidoosten met de grote baai in het noorden en wordt verrijkt met groene en stedelijke ruimtes, water en bomen, parken en pleinen. Langs de boulevard wordt rondom een park voorzien in vijf transporthubs met dichte en hoge bebouwing. Daarmee ontstaat een raamwerk voor een leefbare en bewandelbare stad die levenskwaliteit combineert met dichtheid, efficiëntie en duurzaamheid.

 


Credit: KCAP

Deel dit artikel