Nieuws

Constructeur van het Jaar 2015 verkozen

Op de Constructeursdag op 1 juni 2015 is ir. Frank Kaalberg van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos verkozen tot Constructeur van het Jaar. De jury roemde Kaalberg om zijn deskundigheid in projecten als de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, de Sluiskiltunnel in Terneuzen en de Oosterweelverbinding in Antwerpen.

Kaalberg draagt - samen met co-winnaar Maurice Hermens van RoyalHaskoningDHV - een jaar lang deze eretitel en is hiermee een voorbeeld voor andere constructeurs. Daarnaast is de Constructeur van het Jaar een ambassadeur voor zijn vak, die laat zien hoe hij eigentijdse en verantwoorde ontwerpen maakt.
 

De afgelopen jaren werkte Frank Kaalberg aan spraakmakende projecten als de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, de Sluiskiltunnel onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen en aan de Oosterweelverbinding bij Antwerpen. Die laatste noemt Kaalberg zelf ‘een ondergronds Prins Clausplein’, een netwerk van gestapelde tunnels onder de havens en het Albertkanaal om de ring van Antwerpen te sluiten. Naast zijn werk voor Witteveen+Bos heeft Kaalberg zitting in de toetsingscommissie voor Register Constructeurs.
 

Constructeur van het Jaar verkiezing

De verkiezing van Constructeur van het Jaar vond plaats tijdens de Constructeursdag, georganiseerd door de Betonvereniging, Bouwen met Staal, VNconstructeurs en YouCon. Ruim 300 constructeurs ontmoetten elkaar gisteren in Soesterberg voor een expositie, lezingen en debatten. Daarnaast zijn nieuwe Register Constructeurs benoemd en was er de verkiezing voor Constructeur van het Jaar en aanstormend talent van het jaar.

Deel dit artikel