Nieuws

Kunstwerk in nieuwbouwcomplex in Amsterdam

Langs de Polderweg in Amsterdam-Oost bouwde Ymere een nieuwbouwcomplex met 72 sociale huurwoningen. Twee mega glas-in-lood ramen in het gebouw vertellen de geschiedenis van het Polderweggebied.

 

De achttien meter hoge glas-in-lood ramen aan de voor- en achterzijde van het complex zijn ontworpen door kunstenaar Stefan Glerum. Door de ligging van het complex zijn de ramen zowel vanuit de trein als vanuit de binnentuin van het wooncomplex zichtbaar. Vooral ’s avonds als de ruimte binnen verlicht is, zijn het echte blikvangers. Glas-in-lood atelier Schmit uit Haarlem heeft de uit 106 deelramen bestaande voor- en achtergevel gemaakt. Het  kunstproject is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

Comfortabele woningen

Het 6-laagse nieuwbouwcomplex is ontwerpen door Heren5 Architecten en gebouwd door HSB Bouw. De 72 sociale huurwoningen hebben 2 tot 3 kamers, zijn rolstoel toegankelijk en hebben allemaal een buitenruimte. Huurders van een 3-kamer woning hebben kunnen kiezen tussen twee type plattegronden waarbij de plek van de keuken en de tweede slaapkamer varieert. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage met 36 parkeerplaatsen.

 

Deel dit artikel