Nieuws

Hoogste toren van West-Europa in de maak

De hoogste toren van West-Europa staat straks niet meer in Londen, maar op het Deense platteland. Bestseller, het bedrijf achter kledingketens Vero Moda, Only en Jack & Jones heeft namelijk groen licht gekregen om hier een nieuw hoofdkantoor te bouwen.

Voor de toren is onlangs officieel groen licht gegeven. Het gebouw wordt zo'n tien meter hoger dan de Shard in Londen. Het verrassende is (dus) dat de toren niet in de hoofdstad Kopenhagen, maar in Brande. Dit plattelandsdorpje ligt centraal in Jutland, een schiereiland in de Noordzee. 


Er is bewust gekozen om het hoofdkantoor van Bestseller in Brande te vestigen. Het is namelijk de plek waar huidig Bestseller-ceo en tevens de rijkste Deen, een eerste winkel heeft geopend. Dit kan dan ook gezien worden als de start van het opgebouwde imperium. Met de toren wil het bedrijf iets terugdoen voor het dorp. Naast de kantoren, worden ook winkels, appartementen, restaurants en een hotel in het gebouw gevestigd. Het gebouw wordt voorzien van een groendak om zo aansluiting met de natuur te genereren. 


Omdat zich in de omgeving verder geen hoogbouw bevindt, zal de toren zeker impact hebben op de omgeving. De toren zal vanaf zo'n zestig kilometer afstand te zien kunnen zijn. 

Deel dit artikel