Nieuws

Amin Taha moet huis slopen

Architect Amin Taha moet zijn woning, waarmee hij verschillende prijzen heeft gewonnen, slopen. Dit omdat planningsfunctionarissen achteraf hebben vastgesteld dat het huis niet voldoet aan het bestemmingsplan.

De woning, die gevestigd is in Londen, is bekroond met een Riba-award voor het innovatieve ontwerp. Toch zegt Anne Pembroke van de Clerkenwell Green Preservation Society over het gebouw dat het duidelijk anders is dan de andere gebouwen in de omgeving, schrijft The Times. Dit wordt vooral veroorzaakt door de ruwe stenen platen in de gevel.

Lelijkste gebouw

Alsof het nog niet erg genoeg is, is het gebouw daarbij genomineerd voor de Carbuncled Cup, die jaarlijks wordt uitgereikt aan het lelijkste gebouw in Groot-Brittannië. De Raad van Islington benadrukt dat het gebouw, dat ruim 4,6 miljoen ponden heeft gekost, niet past bij de rest van de omgeving.

Hoger beroep

Taha is het niet eens met de kritiek die hij krijgt op het door hem ontworpen gebouw, waar hij onder meer eigen kantoren, zijn huis, en zeven andere flats in heeft verwerkt. Hij zweert erbij dat hij het huis waar hij met zijn familie woont gaat redden. Dit gaat echter niet over rozen. Zo zegt Taha in hoger beroep te willen gaan, maar dat het ontzettend veel geld kost. Hij zegt financieel failliet te zijn.


Het is voor Taha meer dan zijn kantoor en zijn huis. “Mijn ouders zouden hier bij in komen wonen zodra zij met pensioen zouden gaan. Dit hebben we voor nu sowieso even moeten uitstellen vanwege deze hele kwestie. De plaatselijke Raad heeft in een verklaring laten weten dat het huidige gebouw niet overeenkomt met het bestemmingsplan dat in 2013 is opgesteld.

Deel dit artikel