Nieuws

TFT Responsible Stone Program

Natuursteen is een prachtig product dat overheden, (landschaps)architecten, tuinarchitecten nu ook met respect voor mensen én milieu kunnen inkopen. Door mee te doen aan het TFT Responsible Stone Program verbeteren importeurs en opdrachtgevers de werk- en leefomstandigheden van arbeiders in de groeves en worden schadelijke gevolgen voor het milieu beperkt. In Straatbeeld 4 een interview met Toon Huijps, bestuursvoorzitter Verantwoord Natuursteen TFT Benelux.

Natuursteen gaat door vele handen; de keten tussen groeve en eindproduct is vaak complex en lang. Veel spelers in de markt, zoals overheden, maatschappelijke organisaties, vakbonden en financieringsinstellingen, missen kennis over mogelijke sociale en ecologische omstandigheden. Toch zijn er mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de keten door importeurs, gemeenten, architecten, aannemers, eigenaren van tuincentra of consumenten. Door te kiezen voor een importeur die deelneemt aan het Responsible Stone Program van TFT, of door u als importeur aan te sluiten bij het programma, draagt u bij aan een meer verantwoorde winning van natuursteen.

 

TFT

De TFT is een Engelse non-profit organisatie met leden over de hele wereld, die zich bezighoudt met de ecologische en sociale duurzaamheid van producten die in groten getale uit Derde Wereldlanden worden geïmporteerd. Het begon ooit met tropisch hout, om te zorgen dat dit op een duurzame en verantwoorde manier voor mens en milieu wordt gekapt. Inmiddels zijn de productgroepen uitgebreid met papier, katoen, leer, palmolie en sinds drie jaar natuursteen.

 

Thema-sponsor Verharding en Infra

Dit artikel en het interview in het septembernummer van Straatbeeld worden mogelijk gemaakt door Gebr. Voets, themasponsor van Verharding en Infra en aangesloten bij het TFT Responsible Stone Program.

 Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel