Nieuws

Maastricht stampt duurzame woonwijk uit de grond

Voor duurzame woonwijk ZouwdalVeste in Maastricht zal op woensdag 3 juli aanstaande de derde en vierde fase worden afgetrapt. In deze fase ontwikkelt AM 43 gasloze woningen.

Plan ZouwdalVeste omvat straks 84 woningen. Naar verwachting worden de laatste woningen in de zomer van 2020 opgeleverd. Het nieuwbouwproject combineert wonen in een groene natuurlijke omgeving met de stedelijke omgeving van het nabijgelegen Maastricht en is een unieke locatie aan de rand van Malberg.

Een schat aan voorzieningen

De toekomstige bewoners van deze duurzame nieuwbouwwijk profiteren van de voorzieningen van het vernieuwde winkel- en gemeenschapscentrum Manjefiek Malberg, basisscholen en sportvoorzieningen. In totaal worden in deze twee fases 43 woningen Het woningenprogramma van deze fase bestaat uit achttien twee-onder-één-kapwoningen, tien rijwoningen, acht hoekwoningen, een vrijstaande woning en zes semi-bungalows. De woningen zijn te verkrijgen vanaf €230.000,- op basis van vrij op naam.

Elektrisch en nul-op-de-meter

Alle woningen in de derde en vierde fase worden 'all-electric' en dus gasloos opgeleverd. Daarnaast zijn er veertien nul-op-de-meterwoningen gerealiseerd in de woonwijk ZouwdalVeste. De woningen zijn ontworpen door architecten van Bureau Boosten Rats. De woningen worden gerealiseerd door BAM Wonen. 

Deel dit artikel