Nieuws

Team TU Delft genomineerd voor VIDA 2014

Anneloes de Koff en Iris van den Brink van de TU Delft zijn met hun project ‘The Swipe’ één van de zeven genomineerden voor de eerste editie van de VELUX International Design Award. De prijs die op 22 mei a.s. zal worden uitgereikt in de Design Academy in Eindhoven, bestaat naast de eer uit een geldbedrag van 6000 euro voor de winnaar en 2500 euro voor de tweede plaats. Vijf teams ontvangen een certificaat van eervolle vermelding.

 

Ontwerpstudenten uit 20 Europese landen hebben projecten ingezonden, waarmee ze hun visie op toekomstige raambekleding voor dakramen hebben getoond. Een internationale jury bestaande uit de Nederlandse ontwerpster Petra Blaisse, één van de weinige ontwerpers die zowel aan interieur als exterieur architectuurprojecten werkt, het Italiaans-Deense meubeldesign duo Gamfratesi en de initiatiefnemer van de Red Dot Award Prof. Dr. Peter Zec, hebben zich over de inzendingen gebogen op basis van vier beoordelingscriteria: innovatie, kwaliteit van leven, duurzaamheid en marktpotentieel. De overige genomineerden zijn afkomstig uit Duitsland, Spanje, Polen en Hongarije.

 

Winnaar publieksprijs

Naast de zeven teams die door de vakjury zijn genomineerd, heeft het publiek in de online Community Challenge ook een winnaar mogen kiezen. De winst ging naar team JMP Architect van de Escuela Tecnica Superior de Arquitectura uit Madrid, die daarmee het prijzengeld van 1500 euro mocht opstrijken.

 

Tijdens het evenement rondom de uitreiking van de VELUX International Design Award op donderdag 22 mei 2014 op de Design Academy in Eindhoven, zullen de projecten van de

Deel dit artikel