Is uw stad al op ooghoogte?

zaterdag 10 oktober 2015
timer 2 min
Steden willen uitnodigende, aantrekkelijke openbare ruimtes. Plekken waar mensen graag komen. Ontwerp daarom de stad op ooghoogte, zegt de Deense architect en stedenbouwkundige Jan Gehl, wereldberoemd expert in het menselijker maken van steden. De stad op ooghoogte draait om menselijke maat, om interactie met gebouwen en straten, om eigenaarschap bij gebruikers, om goede plinten (en een actieve begane grond). Meer weten? Kom dan op 14 juni naar de masterclass Stad op Ooghoogte, georganiseerd door STIPO team voor stedelijke ontwikkeling in Rotterdam.

 

Wat leert u? 

STIPO docent Hans KarssenbergIn de masterclass Stad op Ooghoogte kijken we naar het samenspel tussen de  begane grond van het vastgoed, de plinten en de buitenruimte. Samen beïnvloeden deze de aantrekkelijkheid van de straten. Maar het gaat niet alleen om de fysieke kant (het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte)We gaan ook in op de programmatische kant (welke functies hebben waar een plek?en op  het eigenaarschap (wie is en wie voelt zich verantwoordelijk?). Centraal staat de vraagHoe kun je sturen op een goede stad op ooghoogte, (en waarom zou je dat eigenlijk doen)? 

 

Ervaring in andere steden 

STIPO heeft veel ervaring met de stad op ooghoogte. Het bureau werkt samen met veel steden, van Maastricht tot Groningen, van Rotterdam tot Arnhem, van Nieuwegein tot NijmegenZo heeft Rotterdam als eerste stad in de wereld een plintenstrategie ontwikkeld, met STIPO – een strategie waarvan vooral de voetganger profijt heeft. Ook in het buitenland is STIPO actief met de stad op ooghoogte. Profiteer van de uitgebreide kennis en  ervaringen van dit bureau en kom naar de masterclass.  


Locatie masterclass Stad op Ooghoogte:  STIPO (het gele gebouw) - Zomerhofstraat 82 - 3032 CM Rotterdam

 

Feiten op een rij

 Datum:               Donderdag 14 juni 2018

Tijden:               09.30 – 16.30 uur
Trainer(s):          Hans Karssenberg
Tarief:                € 395,-


 Klik hier voor meer informatie en aanmelden


 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Is uw stad al op ooghoogte?