Jos Sluijsmans


`Fietsdiensten.nl / ICBF`
  0630014801

Jos Sluijsmans is zelfstandig ondernemer bij Fietsdiensten.nl en bevordert het gebruik van de fiets voor het vervoer van goederen en personen door het organiseren van lezingen en debatten over mobiliteitsbeleid, adviseren aan overheden en bedrijven, het organiseren van het jaarlijkse International Cargo Bike Festival (ICBF) en het doen van onderzoek zoals LEVV-LOGIC, LEVV-NL en RIPPL.

Jos is deelnemer van de Dutch Cycling Embassy (DCE) en GreenDealZES en lid van de Fietsersbond en de European Cycle Logistics Federation (ECLF).

De fiets is een goed alternatief voor gemotoriseerd vervoer. Stadsdistributie per (bak)fiets is sterk in opkomst. In de binnenstad is de fiets vaak net zo snel of zelfs sneller dan de auto en in elk geval vriendelijker voor mens en milieu. Door meer gebruik te maken van de fiets blijft de stad leefbaar en bovendien toegankelijk voor het noodzakelijke autoverkeer.

fietsbeleid stedelijkedistributie bakfietsen transportfietsen icbf debattenorganisatie bakfietstreffen

Werk & projectervaring

  • project Directeur International Cargo Bike Festival 01-03-2012 - Recent - Nijmegen Organisatie van een internationale conferentie en markt/beurs voor professionals, bestuurders en belangstellenden op het gebied van bak- en transportfietsen, stedelijke distributie, stadsplanning, etc.