Bedrijfsnieuws

Alcoa breidt activiteiten uit

Alcoa Kawneer investeert € 25 miljoen in de uitbreiding en verbetering van zijn activiteiten in Duitsland en Nederland. Dankzij deze investering kan het bedrijf inspelen op de groeiende vraag in Europa naar zijn innovatieve en duurzame bouwkundige oplossingen zoals ramen, deuren en vliesgevelsystemen.

 

"Met deze investering versnelt Alcoa de ontwikkeling van hypermoderne bouwgerelateerde producten om te voldoen aan de groeiende vraag in Europa en bieden we een ongeëvenaarde klantenservice," aldus Glen Morrison, President Alcoa Building and Construction Systems. "In minder dan een jaar heeft Alcoa bijna € 50 miljoen aan investeringen aangekondigd om onze Europese capaciteit aanzienlijk uit te breiden. Alcoa speelt hiermee in op de vraag naar producten die de laatste architectonische ontwerpen mogelijk maken en een uitzonderlijke energieprestatie bieden." 

 

Nieuw centraal engineering, warehousing en logistiek centrum

In Nederland financiert Alcoa de bouw van een nieuw centraal engineering, warehousing en logistiek centrum voor Alcoa Architectuursystemen in de regio Harderwijk, om de klantenservice te verbeteren en de introductie van nieuwe producten te ondersteunen. De constructiewerkzaamheden beginnen naar verwachting in het derde kwartaal en worden medio 2015 afgerond. "Met de verbeterde capaciteiten in Iserlohn en de nieuwe vestiging in de regio Harderwijk kan Alcoa zijn marktpositie in deze belangrijke Europese regio versterken," aldus David Shuttleworth, Vice President en General Manager van Alcoa Building and Construction Systems in Europa.

 

Deze investering borduurt voort op de uitbreiding van € 24 miljoen die vorig jaar in Montpellier (Frankrijk) werd aangekondigd. Daar investeert Alcoa in de bouw van een centraal logistiek en servicecentrum alsmede internationale R&D afdeling met de nadruk op innovaties op het gebied van duurzame en milieuvriendelijke bouwoplossingen met hoge energieprestaties.

 

Alcoa’s bouwgerelateerde investeringen maken deel uit van de strategie van Alcoa om de groei in zijn downstream- en value-add ‘Engineered Products & Solutions’ bedrijfssegmenten te versterken. In het eerste kwartaal van dit jaar waren de value-add bedrijfssegmenten van Alcoa, die bestaan uit de Engineered Products & Solutions en Global Rolled Products business units, goed voor 58 procent van de omzet en 76 procent van de totale winst na belastingen.

 

Deel dit artikel