Bedrijfsnieuws

BTL Advies opent nieuwe vestiging in West-Nederland

Dé regio in Nederland waar grijs en groen elkaar ontmoeten is West-Nederland. Met een concentratie van de vier grote steden van ons land biedt deze streek legio uitdagingen en kansen. Vanaf januari 2017 neemt BTL Advies dan ook de activiteiten van Bureau Groenadvies Dak- en Gevelgroen over en opent hier een nieuwe vestiging. “We vinden het belangrijk dat onze klanten altijd met de expert aan tafel zitten”, vertelt David van Uden (Operationeel Directeur BTL Advies). “Daarom wordt deze vestiging geleid door Albert Jan Kerssen. Als eigenaar van Bureau Groenadvies Dak- en Gevelgroen kent hij het klappen van de zweep.”

Daktuinen

“Met 15 jaar ervaring in advies- en ingenieurswerk ben ik gespecialiseerd in dak- en gevelbegroeiingen en de klimaatbestendige stad”, vertelt Kerssen. “Het leggen van verbindingen tussen groen en de bouw, civiele techniek en watermanagement zijn hierin essentieel.” Met projectenervaring zoals PPS Ministerie van Financiën Den Haag, PPS Kromhout Kazerne Utrecht, Centrumplan Waddinxveen en Leidsche Rijn Centrum heeft Kerssen ook nog een behoorlijke staat van dienst op het gebied van kennisdeling. Hij is betrokken geweest bij het Deltaprogramma, was projectleider binnen de NEN-normcommissie ‘Begroeide Daken’, auteur van het Handboek Groene Daken en gastdocent bij diverse erkende opleidingsinstellingen. Kerssen: “Bureau Groenadvies Civiel en Stedelijk Groen te Haarlem gaat zelfstandig verder, maar ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en een toonaangevende organisatie waar mijn kennis en expertise beter tot zijn recht komt. Dit heb ik bij BTL Advies gevonden. Ik heb zin om het stedelijk groen in West-Nederland op hoger niveau te gaan brengen!”


Lokale expertise…

Het aanbod van de nieuwe vestiging is even veelzijdig als dat van de andere locaties. Van ecologie, beleid en beheer tot tuin- en landschapsarchitectuur en cultuurtechniek, klanten kunnen met iedere vraag terecht. En als de kennis lokaal niet in huis is, dan kan gebruik worden gemaakt van de expertise van de andere drie vestigingen.

 
…en landelijke klanten

“We hebben als BTL Advies samen met klanten al aan veel mooie projecten mogen werken die onze omgeving groener maken”, vertelt Van Uden. “Sinds de oprichting, dit jaar precies 30 jaar geleden, hebben wij een stevige groei doorgemaakt, zowel in omvang als expertise. Voor onder andere Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, verschillende waterschappen en vele gemeenten zijn wij vaste adviespartner. Met de opening van onze vierde vestiging (de huidige vestigingen staan in Oisterwijk, Stein en Apeldoorn) kunnen we dit deel van Nederland nog beter bedienen.”

Heeft u vragen, ziet u samenwerkingsmogelijkheden of wilt u een keer vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met Albert Jan Kerssen (albertjan.kerssen@btl.nl / vanaf 2 januari: 06 53 22 34 74) of David van Uden (david.v.uden@btl.nl / 06 53 64 65 40)

Deel dit artikel