Bedrijfsnieuws

Guardian en Wédéflex slaan handen ineen voor platte daken

Guardian en Wédéflex Duurzame Daksystemen gaan een exclusieve samenwerking aan rondom lekdetectiesysteem voor platte daken. Door waterdetectoren (sensoren) te plaatsen in het isolatiedeel van het daksysteem, kan eventuele waterschade snel worden ontdekt. Wédétectie, de naam die Wédéflex aan deze methodiek gegeven heeft, draagt zo significant bij aan het isolerende vermogen en de levensduur van het dak.

De sensoren en de scanner communiceren met elkaar door de verschillende lagen van de dakopbouw heen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de RFID-technologie (identificatie via radiogolven). De sensoren hebben dus geen batterijen nodig. De methodiek is ontwikkeld door het Duitse bedrijf HUM-ID. Guardian heeft de exclusieve verkooprechten onder andere in de Benelux. Het bedrijf werkt voor wat betreft dit lekdetectiesysteem in Nederland exclusief samen met Wédéflex.
 
“Guardian wil innoveren in de vaak nog traditionele dakenbranche", aldus Roger Theelen, General Sales Manager Europa bij Guardian. "Dat kan met onderscheidende producten. Dit waterdetectorsysteem is daar een goed voorbeeld van. Bitumineuze daken hebben het grootste marktaandeel in Nederland. Wij willen graag in beeld komen bij de opdrachtgevers in deze markt. Wédéflex is toonaangevend en vooruitstrevend in dit segment. En net als Guardian wil Wédéflex eerst iets goed ontwerpen, dan iets goed maken en dat vervolgens optimaal onderhouden. Het gaat om de langst mogelijke levensduur van een dak. Met Wédétectie kunnen we daar samen aan bijdragen. De keuze voor Wédéflex was daarom snel gemaakt.”
 
“Onze opdrachtgevers zijn veelal mensen die lang en goed voor hun dak willen zorgen. Wédéflex wil hen zo goed mogelijk inzicht geven in de conditie van hun dak", Roland Sleutjes, Algemeen Directeur Wédéflex. "We willen daarnaast de Wédéflex Established Dealers optimaal toolen. Want zij moeten het Prestatie Gerichte Onderhoud (PGO) van daken op de best mogelijke manier uit kunnen voeren. Met ons elektronisch dossier Wédéscan kunnen dealers en opdrachtgevers de conditie van daken al goed vastleggen en monitoren. Wédétectie is daar een zeer welkome aanvulling op. En Guardian is een goeie partij. We kunnen samen synergievoordeel behalen en productontwikkeling in de dakenbranche naar een hoger niveau tillen.” 

Deel dit artikel