Bedrijfsnieuws

Renovatie parkeerdak Wijnegem Shopping Center

In 1993, inmiddels 25 jaar geleden, opende het Wijnegem Shopping Center haar deuren met een winkeloppervlakte van ruim 32.000 m2. In 1997 en in 2013 is de oppervlakte uitgebreid naar 69.000 m2 met ruim 250 winkels in het middensegment en luxe segment. Jaarlijks komen er zo’n 9 miljoen bezoekers naar het winkelcentrum, waarvan ruim 80 procent met de auto.

Dit jaar hebben wij in Wijnegem (België) het drukst bereden parkeerdak van Europa mogen renoveren. Na 25 jaar was het dak toe aan renovatie. Naast dat het dak superintensief wordt gebruikt, wordt er ook hard gereden. Dit, gecombineerd met steeds zwaardere auto’s (zoals SUV’s), zorgt voor extra belasting. Met de renovatie wordt niet alleen de dakbestrating geoptimaliseerd, ook de isolatiewaarde wordt verhoogd en lokaal zelfs verdubbeld.


Bij het vernieuwde parkeerdak en winkelcentrum hoort ook een nieuwe naam: ’Wijnegem Shop Eat Enjoy’. De feestelijke opening van het vernieuwde winkelcentrum vindt plaats op 15 september. In het bijgevoegde filmpje kunt u bekijken welke veranderingen er op het parkeerdak hebben plaatsgevonden.

 

Meer over dit project vindt u op onze site:Dit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel