Bedrijfsnieuws

GND-label opgenomen in de PKVW Beveiligingsrichtlijn

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een instrument om de woon- en leefsituatie in de wijk veiliger te maken. De inbraakwerendheid van ramen en deuren van woningen, garages en bergingen is een cruciaal onderdeel. Om zeker te zijn van de functionele prestaties van buitendeuren op het gebied van inbraakwerendheid is het GND-label opgenomen in de PKVW Beveiligingsrichtlijn.

Het advies is om bij vervanging van houten buitendeuren in de bestaande bouw deuren te gebruiken die zijn voorzien van een GND-label met weerstandsklasse 2 van NEN 5096. Het gebruik van deze kwaliteit deuren in combinatie met het aangegeven hang- en sluitwerk in de PKVW Beveiligingsrichtlijn waarborgt een minimale inbraakwerendheid van drie minuten. In aansluiting op de campagne van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) wil GND afnemers en consumenten erop wijzen dat een gecertificeerde inbraakwerende deur eenvoudig aan de hand van het label is te herkennen.

 

Garantie op functionele prestaties

Uit onderzoek onder woningbouwverenigingen, advies- en ingenieursbureaus, projectontwikkelaars en bestekschrijvers blijkt dat 78% garantie op functionele prestaties op het gebied van inbraakwerendheid belangrijk vindt. Een deur met GND-garantie is te herkennen aan het GND-garantielabel aan de scharnierzijde van de deur. Daarmee is eenvoudig de afkomst, veiligheid en prestaties op het gebied van brand- en inbraakwerendheid van de deur te controleren.  

Deel dit artikel