Bedrijfsnieuws

Fagerhult Groep neemt WE-EF over

Om de positie van de Fagerhult Groep in de professionele buitenverlichting markt strategisch te versterken, heeft Fagerhult een overeenkomst gesloten om 100% van de aandelen van WE-EF Leuchten, gevestigd in Bispingen Duitsland, over te nemen. Door deze overname neemt de omzet van de Groep in het outdoor segment tot meer dan 100 miljoen euro toe. De overname zal naar verwachting een positief effect hebben op de winst per aandeel in 2017.

WE-EF is wereldwijd een toonaangevend merk in de buitenverlichting. Ze hebben door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd door zeer innovatieve oplossingen te hebben ontworpen op het gebied van buitenverlichting in verschillende sectoren. WE-EF heeft een succesvolle sales organisatie ontwikkeld in Europa, met name in Duitsland en Frankrijk. Maar is ook zeer aanwezig in regio’s als Australië, de Verenigde Staten en de regio Azië/Pacific.

 

“Ik ben erg blij dat Stephan en Thomas Fritzsche, als Managing Directors van het bedrijf aan zullen blijven en dat we verder kunnen bouwen aan het sterke platform dat zij en het WE-EF team hebben opgezet”, voegt Johan Hjertonsson, de CEO Fagerhult Groep, er aan toe. De transactie is in afwachting van de goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteit en zal naar verwachting in het 1e kwartaal 2017 worden afgerond.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel