Bedrijfsnieuws

Spelend leren

De Taaltuin in de Rotterdamse wijk Spangen is een uniek project. Wereldwijd zelfs. Er zijn speelobjecten voor kinderen met aandacht en liefde voor taal, spelen en bewegen. De Taaltuin is gestart met springletterpaaltjes. Kleurige paaltjes van verschillende hoogte met op elk paaltje een zwarte letter. Die letter ligt óp het hout. Kinderen kunnen van de ene naar de andere letter springen, Er is ook een Wiskundeboom. Die bestaat uit geometrische vormen in geel, blauw en rood die samen een klimrek vormen.

Speelhuisjes

Houten speelhuisjes zijn populair bij vele kinderen. De huisjes zijn te verkrijgen in standaard en luxe uitvoering: een houten speelhuis, speelkasteel of speeltoren. Speelsystemen worden veelal als bouwpakket geleverd. Dankzij het modulaire systeem zijn de speelhuisjes en speeltorens altijd uit te breiden met een schommel, glijbaan of ander speelelement. De basis van de speeltoestellen is hout. Meestal een geïmpregneerd houtpakket of van hardhout met een hoge duurzaamheid en sterkte.

Ontwikkeling

Kinderen spelen veel en graag. Gelukkig maar, want spelen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. De plek waar kinderen spelen is in belangrijke mate bepalend voor het soort activiteiten dat ze ondernemen. Buiten kunnen kinderen gevarieerder en intensiever bewegen dan binnen. Natuurlijk en avontuurlijk spelen is van fundamenteel belang voor de gezonde psychische, motorische, emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen in alle leeftijden.


Kinderen spelen graag in een klimtoestel met bijvoorbeeld een huisje, deze zijn kant en klaar te koop maar er zijn er ook die zelf gebouwd moeten worden. Ook vinden kinderen een boomhut een fantastische plek om in te spelen. Voor een klimtoestel in de tuin is het belangrijk dat deze voldoet aan de veiligheidsnorm. Toestellen mogen maximaal drie meter hoog zijn en voorzien zijn van een stevige constructie. Het toestel mag geen splinters of scherpe randen bevatten, maar dienen glad en afgerond te zijn. Openingen en gaten mogen niet kleiner zijn dan tien centimeters of groter dan 23 centimeter.


Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom het klimtoestel. Zit er een schommel aan het toestel, dan is er extra ruimte nodig voor de zwaairichting. Als ondergrond kun je het beste gras of los zand gebruiken. Houtsnippers of rubber tegels kan natuurlijk ook.

 Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel