Bedrijfsnieuws

Rooflogix parkeerdaksysteem voor Brussels ziekenhuis

Om logistieke redenen moesten de op- en afrit van het parkeerdak van Clinique Saint-Jean in Brussel volledig aangepast en opnieuw gebouwd worden. Bovendien moest de waterdichtheid van het parkeerdak nodig vernieuwd worden. InfraDAK-Nesselaar bv koos bij de renovatie daarom voor het Deckdrain parkeerdaksysteem van Rooflogix, onderdeel van Intercodam Infra.

Het parkeerdak is relatief klein en wordt zeer intensief gebruikt, veelal door zware voertuigen. Ambulances gaan af en aan en moeten vaak om elkaar heen manoeuvreren. Belangrijke voorwaarden voor het nieuwe parkeerdak waren dan ook dat het zeer stabiel moest zijn en bestand tegen een hoge belasting.
 

Gescheiden lagen

Belangrijke afweging bij de keuze voor Rooflogix was de stabiliteit en duurzaamheid van het parkeerdak. Bij het oude parkeerdak vormde het gietasfalt tevens de waterdichte laag. Voor de nieuwe situatie is gekozen voor een scheiding tussen de waterdichte en berijdbare laag, waardoor de waterdichte afwerking veel beter bestand is tegen belasting van zware voertuigen en dus veel duurzamer is. De Deckdrain drainagemat zorgt ervoor dat het regenwater altijd goed wordt afgevoerd en het totaalgewicht van het dak zo laag mogelijk blijft.
 

Stabiliteit

Om stabiliteit te garanderen is een type split gebruikt dat goed is te verdichten. Daaroverheen wordt een laag verbandstenen geplaatst, die zo zijn vormgegeven dat ook zij weer in elkaar haken. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele ondergrond en wordt verschuiving van de bestrating, als gevolg van het remmen, optrekken en draaien van zware voertuigen, voorkomen. InfraDAK-Nesselaar bv is februari dit jaar gestart met het gefaseerd aanbrengen van het nieuwe parkeerdak bij Clinique Saint-Jean in Brussel. Naar verwachting is het project oktober 2016 gereed.


Meer informatie: www.intercodaminfra.com

Deel dit artikel