Bedrijfsnieuws

Bouwen met behulp van steigers

Certificering en keuring is noodzakelijk in de bouw. Zeker bij steigers en steigermateriaal. In de top 5 van ongevallen op de werkvloer staat vallen van een hoogte onbetwist op nummer 1. Gelukkig is er sinds 2008 de Richtlijn Steigers. Hoewel die eigenlijk alleen geldt voor stalen steigers en niet speciaal voor aluminium (rol-)steigers, is het toch goed om even bij stil staan.

Let op bij het aanschaffen van een aluminium steiger, of een aluminium rolsteiger, dat deze voldoet aan de NEN-EN 1004 normering. Dan ben je er zeker van dat de steiger vertrouwd is en stevig staat. Je wilt niet vallen. Een rolsteiger kopen moet je doordacht en serieus aanpakken. Bij een gerenommeerd bedrijf je aluminium rolsteiger kopen en stevig in je schoenen blijven staan. Ook op hoogte.

Eenzame hoogte

Als je op een professionele rolsteiger op 12 meter hoogte staat te schilderen, wil je ervan overtuigd zijn dat die rolsteiger ook stil en stevig blijft staan. Je wilt niet dat er een plotselinge onverwachte beweging plaatsvindt in de steiger en dat je van eenzame hoogte naar beneden valt. Trouwens ook vanaf een steiger 4 meter hoog is het hard op de straat neerkomen! Ga voor zekerheid en betrouwbaarheid. De overheid is gelukkig ook bezig met nieuwe regelgeving op het gebied van bouw en infra. Als het goed is zal de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen vanaf 2021 van kracht zijn. Kwaliteitsborgers in dienst van de gemeente of het Rijk zullen bouwwerken gaan controleren op stevigheid en deugdelijkheid. Goed, want een onstevige steiger kan er zomaar voor zorgen dat je valt.

Veilig

Natuurlijk laat je het controleren niet aan de inspecteurs over. Dat doe je gelijk zelf! Nogmaals, je wilt absoluut niet vallen. Ook wil je niet dat de rolsteiger opeens gaat rijden en er van door gaat terwijl jij er nog op staat. Het is misschien een leuk filmpje als Mr. Bean het zou spelen, maar met jou in de hoofdrol liever niet. Veilig je werk kunnen doen zonder zenuwachtig te zijn dat de vergrendeling los schiet of door metaalmoeheid een boutje losbreekt. Veiligheid staat voorop. Die Kwaliteitsborgers heb jij niet nodig. Je koopt kwalitatief hoogwaardig steigermateriaal en een rolsteiger kopen doe je bij steigerkopen.nl.

Deel dit artikel