Bedrijfsnieuws

SOPREMA inspireert met innovatie PAVATEX

Kies natuurlijke grondstoffen. Produceer met hernieuwbare energiebronnen. Maak producten die lang meegaan. Zorg ervoor dat het product na gebruik geen afval wordt. Dat zijn de leidende principes voor wie streeft naar gesloten materiaalkringlopen en echte duurzaamheid.

SOPREMA put voor onderzoek en ontwikkeling heel wat inspiratie uit die cradle-to-cradlefilosofie. De circulaire economie, waarbij producten zo ontworpen worden dat er niets verloren gaat, is geen utopie. Het nieuwe natuurlijke isolatieprogramma van PAVATEX is volledig rond deze milieuvriendelijke principes opgebouwd. De natuur zelf levert de grondstof voor het houtvezelisolatiemateriaal: houtsnippers. En na gebruik wordt PAVATEX geen afval, maar vormt het de grondstof voor de opwekking van CO2-neutrale, schone energie.


PAVATEX maakt de duurzaamheidscirkel rond van grondstof naar productie tot afgewerkt product (en de fase daarna). Bij elke stap staat de zorg voor mens en milieu voorop.


Bij de verwerking van de houtsnippers gebruikt PAVATEX zo veel mogelijk hernieuwbare energiebronnen in een ultramodern en ecologisch geoptimaliseerd productieproces. Voor toeslagstoffen geldt de gouden regel: zo weinig mogelijk, maar voldoende om topkwaliteit en een lange levensduur te garanderen. Een bijkomende bijdrage aan het milieu is dat de verwerking van hout naar isolatiemateriaal minder energie vereist dan de productie van andere bouwmaterialen.


In het gebruik draagt PAVATEX elke dag bij tot de bescherming van het milieu en het comfort van de mens. De isolatie creëert een gezond binnenklimaat dankzij de dampopen en vochtregulerende structuur. De excellente isolerende kwaliteit zorgt het hele jaar door voor een maximale bescherming tegen geluidsoverlast en temperatuurschommelingen. Het houtvezelisolatiemateriaal heeft trouwens een levensduur van vele tientallen jaren.


Meer informatie vindt u op de website van Soprema.

Deel dit artikel