Bedrijfsnieuws

Combinatie van hout en kunststof maakt eind aan rottende kozijnen

Dutch Threshold Systems, DTS, maakt dorpels die alle duurzame facetten combineren. Niet alleen goed voor mens en milieu, maar ook nog eens bedrijfseconomisch interessant. Een innovatieve oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie.

“Duurzaamheid is een manier van bouwen, onderhouden en renoveren die geld oplevert”, zegt Ludo Schennink, bedrijfsleider bij DTS. Vanaf de initiële investeringen, gedurende de gebruikscyclus, en aan het einde van de gebruiksfunctie. Met Hollodeen en Durodeen heeft DTS materiaal in handen voor het succesvol toewerken naar de circulaire economie. “De in eigen huis ontwikkelde kunststoffen hebben een schier oneindige levensduur, en laten zich uitstekend combineren met materialen die wel te lijden hebben onder omgevingsinvloeden.”


In renovatieprojecten vormt de vervanging van kozijnen vaak een grote kostenpost. Durodeen is een speciaal gemodificeerde hoogwaardige thermohardende kunststof die bij uitstek geschikt is voor houtsparend kozijnherstel zoals neuten, weldorpels, deurverlengers en glas- en neuslatten. “Houtsparend wil zeggen: alle hout dat goed is, blijft gespaard. En dat wat aangetast of kapotgelopen is, wordt vervangen door onslijtbaar Hollodeen”, vertelt Schennink.


Wat voor renovatie geldt, geldt ook voor nieuwbouw. Alle raam- en deurdorpels uitvoeren in Hollodeen past bij ambitieuze en bewuste woonambities. Hollodeen is – net als Durodeen –100 procent cradle-to-cradle. “Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat onze producten op alle fronten duurzamer zijn dan andere materialen. Daarnaast beschikken wij over complexprofielen op basis waarvan we voor iedere vastgoedportefeuille exact de besparingen kunnen doorrekenen. Dankzij de zeer korte terugverdientijden is duurzaamheid niet langer een idealistische afweging, maar de meest rationele beslissing”, aldus Schennink.

Meer informatie vindt u op de website van Kreunen Kunststoffen.

Deel dit artikel