Bedrijfsnieuws

Slim (prefab) bouwen met wanden van Faay

Wie aan FAAY denkt, komt al snel uit bij duurzame wandsystemen opgebouwd uit biobased materiaal. De wandpanelen die Faay produceert hebben een kern van vlasscheven. Vlas is milieuvriendelijk en eindeloos hernieuwbaar. De vlaskern van de wanden zorgt voor stabiliteit, een goede brandwerendheid en een zeer hoge schroefvastheid.

Snelheid staat voorop

Naast de gegarandeerde kwaliteit die Faay biedt met haar prefab panelen is ook de bouwsnelheid een groot voordeel. Wat het Faay wandsysteem kenmerkt is de snelle (en dus kostenefficiënte) montage. De panelen zijn namelijk eindbeplating, spouwvulling en stijl- en regelwerk in één. En door de massieve kern van vlasscheven is het plaatsen van achterhout met een Faay wand niet nodig. Een korte bouwtijd, hoge kwaliteit en korte communicatielijnen. Faay levert die zekerheid.


Veilig wonen en werken

Maar ook brandveiligheid is van groot belang. Wie veiligheid serieus neemt, anticipeert op brandgevaar. De kern van een Faay-wand is van vlas en vlas gaat bij brand verkolen, waarbij de gevormde koollaag een afsluitende werking heeft. Dit vertraagd de brand aanzienlijk. Faay heeft veel geïnvesteerd in de brandveiligheid van haar producten. De wanden zijn dan ook zwaar beproeft door middel van een groot aantal brandtesten.
 

Overal toepasbaar

FAAY wand- en plafondsystemen worden zeer breed toegepast in de nieuwbouw en de renovatie. Woningen, bedrijven, scholen, showrooms, hotels, bedrijfspanden, ziekenhuizen, etc...


Kwaliteit wint altijd

Faay is een Nederlands familiebedrijf met 45 jaar ervaring op het gebied van scheidingswanden en plafondsystemen. Zij produceren zo’n 1.000 panelen per dag.  Ook investeert Faay continu in nieuwe technologieën en apparatuur om zo de kwaliteit van haar producten te kunnen blijven waarborgen. Daarnaast staat innovatie bij Faay hoog in het vaandel. ‘Kwaliteit wint altijd’, dat motto zie je bij Faay overal in terug.


Dit artikel is verschenen in Stedebouw & Architectuur #5 van 2016, thema Renovatie & Herstructurering. Download hier het volledige nummer of bestel een los exemplaar na.

Deel dit artikel