Bedrijfsnieuws

Enermatics brengt vaart in energieneutraal wonen

Enermatics, specialist in energiemonitoring voor o.a. woningcorporaties heeft zich aangesloten bij Stroomversnelling, de brede markt-gedragen coalitie van partijen die gezamenlijk de schouders zetten onder de energietransitie. Wat Enermatics inbrengt is de effectieve aanpak van energiemeting en -monitoring. Dit helpt woningcorporaties om op grotere schaal woningen met ‘nul op de meter’ te realiseren.

Bewezen praktijk

Enermatics is de spin-off van het bedrijf dat al eerder naam maakte in de wereld van energie en duurzaamheid, IUNGO. In 2014 ontwikkelde IUNGO een aanpak voor het meten en monitoren van energieprestaties. Deze aanpak (hardware, software, gebruiksvriendelijk dashboard) kon zich snel bewijzen in de particuliere markt.

Energieprestaties

De oprichters zagen een logisch vervolg door  de ontwikkeling van een controller die bouwbedrijven kunnen inzetten bij hun NOM-projecten. Dat werd de nieuwe onderneming Enermatics. Met de volle focus op de Energie Prestatievergoeding weet Enermatics woningcorporaties nog beter te ontzorgen. Enermatics biedt een integraal systeem dat door alle complexiteit van (energie)beheer heenkijkt, een heldere blik op energieprestaties geeft en accurate rapportages oplevert. Enermatcis monitort op dit moment o.a. 66 NOM woningen van Renolution, waaronder de VVE Ellen te Assen.

Versnellen

Loes de Waart van Enermatics noemt de alliantie met Stroomversnelling een stap die echt meehelpt om de energietransitie te versnellen. “Het geeft Enermatics de kans om zeer gericht te werken aan de vragen van woningcorporaties. Dat gebeurt met mensen en bedrijven die dezelfde visie delen omtrent de energietransitie. Daardoor gaan ontwikkelingen sneller.”

Deel dit artikel