Bedrijfsnieuws

ROCKPANEL FS-Xtra: brandveiligheid en esthetiek ineen

Brandveiligheid speelt een steeds grotere rol in de bouw. De geavanceerde kenmerken van de FS-Xtra uitvoering van ROCKPANEL gevelpanelen geven een nieuwe dimensie aan het ontwerpen van geventileerde gevels met plaatmateriaal. ROCKPANEL FS-Xtra combineert optimale brandveiligheid met een groot assortiment aan designs en RAL-kleuren.

 

ROCKPANEL plaatmateriaal ‘Durable’ en ‘Xtreme’, met een Europese brandklasse van B-s2, d0 (overeenkomstig EN 13501-2), worden al vele jaren succesvol toegepast als gevelbekleding in geventileerde constructies. De FS-Xtra uitvoering voldoet, indien bevestigd met blindklinknagels op een aluminium of stalen draagconstructie, aan de Europese brandklasse A2-s1, d0. Deze brandklasse geldt volgens de nationale bouwwetgeving als onbrandbaar.

 

Hout is door haar natuurlijke en warme uitstraling bijzonder in trek als bouwmateriaal; maar hout is van nature brandbaar. Omdat ROCKPANEL Woods ook in FS-Xtra uitvoering verkrijgbaar is, kunnen opdrachtgevers hun ontwerpen voortaan de fraaie ‘look’ van natuurlijk hout meegeven, zonder zich zorgen te hoeven maken over de brandveiligheid. FS-Xtra voldoet immers aan de strengste brandveiligheidseisen.

 

Anders dan zijn lichte gewicht en de gemakkelijke verwerkbaarheid doen vermoeden, is ROCKPANEL plaatmateriaal vervaardigd van het natuurlijk gesteente basalt. Dat maakt het materiaal extreem duurzaam, dimensiestabiel en weersbestendig. Daarnaast onderscheidt ROCKPANEL zich door zijn brandwerende eigenschappen. De FS-Xtra uitvoering verenigt al deze eigenschappen, waarbij de onbrandbaarheid van de inherente steenwolvezels nog betere brandeigenschappen kunnen bereiken zonder speciale toevoegingen.

 

FS-Xtra is beschikbaar in 9 mm dikte, hierdoor laat deze speciale uitvoering zich gemakkelijk onderscheiden van de overige ROCKPANEL platen. Ook biedt deze dikte bijkomende voordelen: zo kan het plaatmateriaal bevestigd worden met een grotere spanwijdte, is het beter bestand tegen een grotere windbelasting en biedt het een mogelijke kostenbesparing op de draagconstructie.

 

www.rockpanel.nl/fsxtra

Deel dit artikel