Bedrijfsnieuws

Oxycom Precooll: Minder verbruik, meer koelcapaciteit

Afgelopen zomer leidde de warmte bij verschillende supermarkten tot storingen in koelsystemen. Dat had enorme gevolgen. Zo eindigde een groot deel van de gekoelde voorraad in de afvalcontainer. Conventionele systemen voor supermarktkoeling lopen bij grote warmte dus tegen hun grenzen aan. Daarnaast vreten dergelijke systemen energie en zorgen ze voor een aanzienlijke CO₂-uitstoot. Maar daar is wat aan te doen.

Besparingen

Ondanks hun duidelijke tekortkomingen zullen koelsystemen met een compressor de komende jaren niet volledig verdwijnen. Maar toch wilt u de impact van de compressoren verkleinen én besparen op uw energieverbruik.Dat is mogelijk!

Dé oplossing 

De Oxycom PreCooll biedt u dé oplossing.Deze unit dient als uitbreiding voor zowel nieuwe als bestaande koelsystemen. Wat PreCooll precies doet? PreCooll levert natuurlijke voorkoeling voor uw koelsysteem.Voorkoeling is verreweg de eenvoudigste en efficiëntste wijze om uwCarbon Footprint te verkleinen én flinke besparingen te realiseren. 

Hoe werkt het? 

PreCooll creëert een koel microklimaat rondom uw industrieel koelsysteem.Hiermee verlaagt u uw energieverbruik én verhoogt u de capaciteit van uw koelsysteem. PreCooll wordt via installatiebedrijven en distributeurs geleverd. Oxycom ondersteunt deze partijen met trainingssessies op maat.

Toepassingen 

PreCooll wordt door Oxycom geleverd aan grote supermarktketens en aan ‘s werelds toonaangevende HVAC-fabrikanten voor datacenters, hotels, ziekenhuizen en verschillende andere toepassingen. 


Wilt uw Oxycom
PreCooll zien? Bezoek ons dan tussen 9 en 11 april op Building Holland! 


Dit artikel is verschenen in de Building Holland Special 2019. Lees meer van de Building Holland Special in onze bibliotheek

Deel dit artikel