Artikel

Firestone EPDM op het kantoor van de toekomst: Infinity

Infinity, zoals het gebouw van de toekomst werd genoemd moet als voorbeeld dienen voor het kantoor voor de toekomst. Infinity wordt het eerste gebouw in Europa dat zowel het BREEAM als het LEED-duurzaamheidscertificaat zal behalen.

Volledig CO2-neutraal

Infinity is het nieuwe en zeer duurzame kantoorgebouw van ingenieursbureau en energiespecialist Encon uit België. In het gebouw in Bilzen (tussen Hasselt en Maastricht) zijn vele groene en (nieuwe) technieken toegepast en fossiele brandstoffen worden niet aangewend. Het gebouw zal 100 procent CO2-neutraal zijn waarbij de eigen energie wordt voorzien door een windturbine en suntrackers, koeling en verwarming zal door middel van een warmtepomp op een energiezuinige manier gerealiseerd worden.


Het belevingscentrum heeft niet enkel de technieken in het gebouw geoptimaliseerd, maar ook de materialenselectie is zorgvuldig gebeurd.
Bij keuze van de materialen is rekening gehouden met producenten die zich actief bezighouden op het vlak van welzijn en gezondheid van de werknemers, op het gebied van gebouwmanagement en ecologie.Tevens wil men met dit gebouw voor de toekomst een signaal geven dat door een herinvestering in hernieuwbare en efficiënter technieken de vastgoedwaarde van een gebouw in stand kan worden gehouden en zelfs een waardestijging betekent.

Waarom Firestone EPDM dakbedekking? 

Firestone RubberGard EPDM voldoet aan strikte kwaliteitsrichtlijnen zodat elk onderdeel van het dakbedekkingssysteem aan de vooropgestelde normen voldoet. Alle Firestone productiefaciliteiten zijn gecertificeerd, in het bijzonder is het milieumanagementsysteemcertificaat ISO 14001 het bewijs van een milieubewuste filosofie binnen de Firestone organisatie.

BossCover Groendak 

Bij dit project is ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de Tectum Group in Genk (B). Binnen deze groep verzorgen CPE en Mawipex de distributie en adviezen van de platdaksystemen richting de bouwketen. De opdrachtgever/aannemer heeft ervoor gekozen om het totale daksysteem onder te brengen bij één partij, waarbij Duurzaamheid de norm was.  


Door één partij te selecteren die vertrouwd is met duurzame projecten wordt tijdens het bouwproces efficiënter gewerkt. Door de orderstroom te centraliseren ontstaat minder transport naar de bouwplaats, wat het milieu ten goede komt.
 


Met
BossCover Green groendaksysteem voldoen we ruimschoots aan de duurzame kenmerken die een duurzaam product dient te hebben. In combinatie met Firestone RubberGard EPDM met een levensduurverwachting van meer dan 50 jaar is hier de ideale duurzame dakconstructie geplaatst. 


Voor meer informatie over duurzame daken samen met
Firestone EPDM en BossCover Green groendaksystemen kunt u zich wenden tot de importeur, Mawipex BV te Rilland. 


Dit artikel is verschenen in de Innovatiecatalogus 2020. Lees meer van de Innovatiecatalogus in onze bibliotheek

 

Deel dit artikel