MasterClass Baksteen

sep22
Het programma van de MasterClass Baksteen 2022 bestaat uit levendige presentaties en discussies over baksteengebruik in de hedendaagse architectuur. Naast de esthetische aspecten is er ook aandacht voor innovaties en ontwikkelingen, technische details en de milieuprestaties van baksteenmetsel¬werk.

De Masters van 2022

  • Floris Cornelisse, Happel Cornelisse Verhoeven Architects
  • Lieven Nijs, BLAF-architecten en faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur, Universiteit Gent
  • Michiel van Hunen, senior specialist conservering en restauratie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Moderator: Jan Peter Wingender, OFFICEWINHOV

Het ochtendprogramma bestaat uit levendige presentaties door de ‘masters’ en discussies  rond het thema. Gevels moeten veel technische functies vervullen en vormen bovendien het beeld van de openbare ruimte. Eisen aan de architectuur komen vaak voort vanuit de gewenste beleving van die openbare ruimte. De stedelijke ruimte wordt meestal vormgegeven in verhouding tot de langzaamste waarnemer in de openbare ruimte, de voetganger. Het doel is een hoge belevingswaarde door interessante en samenhangende ruimtebeelden.

In de middag volgt een rondleiding langs de tentoonstelling ‘Bricks’ van Kunsthal KADE en een stadwandeling door Amersfoort door FASadE. De tentoonstelling appelleert aan de behoefte van de bouwende mens. Op zoek naar veiligheid en schoonheid. De expositie laat de bijzondere aspecten zien van het bouwmateriaal baksteen en toont werk van architecten, kunstenaars en ontwerpers. De schoonheid en zeggingskracht van baksteen in al zijn verschijnings¬vormen, kleurvarianten, herhalingen, metselverbanden en voegvariaties. Niet alleen met een tentoonstelling maar ook een route door Amersfoort en omstreken want de stad bevat met haar Muurhuizen en vele bijzondere plekken een schat aan verhalen.

Datum / tijd

22 september 2022
Aanvang: 10.00 uur

Prijs

€45

Locatie

near_meStad van Cahen Amersfoort, Nederland.