Agenda

Art Nouveau Festijn: Den Haag rond 1900

De interesse in Art Nouveau is onverminderd, zo blijkt uit de organisatie van de tweede editie van het evenement 'Art Nouveau Festijn: Den Haag rond 1900', dat van woensdag 10 t/m zondag 14 juni gehouden zal worden.

Met ca. 25 verschillende activiteiten tijdens het Art Nouveau Festijn worden de Art Nouveau en de periode rond 1900 breeduit onder de aandacht gebracht. Het programma bestaat uit onder meer Art Nouveau-wandelingen,- rondvaarten en een fietstocht langs de mooiste gebouwen. Er zijn verschillende lezingen over architectuur, maar ook andere onderwerpen zoals b.v. over het vrouwenbeeld in de kunst en literatuur van rond 1900; over esoterie en de hertaling van het werk van Louis Couperus.


Andere onderdelen van het festijn zijn: een gratis taxatie van Art Nouveau-voorwerpen door Frans Leidelmeijer in het Venduehuis, activiteiten in het Literatuurmuseum, een expositie van Art Nouveau-kunst, workshops architectuurfotografie en patronendrukken, demonstraties over lithografie, het maken van tegeltableaus en het maken van glas-in-lood ramen en -kunst.


Gelijktijdig met het festijn zijn er activiteiten in Den Haag die  aansluiten bij het festijn, zoals een tentoonstelling over Art Nouveau en Art Deco in de Galerij, rondritten in oude trams (za. 13 juni) en de Antiek- en boekenmarkt op het Lange Voorhout (zo. 14 juni).


Kijk op de website van het evenement voor het volledige en actuele programma.

Deel dit artikel