Project

Rotterdams winkelcentrum krijgt nieuwe parkeergarage

Nabij het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium start in januari 2018 de bouw van de tweelaagse, bovengrondse parkeergarage Rotterdam Alexander. Continental Car Parks gaat de garage bouwen, die capaciteit biedt aan 250 auto’s en over 400 m2 magazijnruimte beschikt.

De parkeergarage verrijst aan de Marten Meesweg in Rotterdam, nabij winkelcentrum Alexandrium. Daar zijn ook diverse grote kantoorpanden te vinden. Door herontwikkeling zijn diverse huurders aan het gebied toegevoegd en is er behoefte aan extra parkeercapaciteit met opslagruimte.

 

Continental Car Parks maakt voor de bouw gebruik van het demontabele Flexideck-parkeersysteem. De basis is een staalconstructie met slanke kolommen en prefab betonvloeren met architectonische vloercoating. Een parkeermanagementsysteem zal gebruikers vlot naar de beschikbare parkeerplaatsen leiden.

 

Het ontwerp van de parkeergarage is tot stand gekomen in samenwerking met Dam & Partners uit Amsterdam en JVZ Ingenieurs uit Deventer.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel