Project

Glanzende wolkenkrabber moet Londense wijk leefbaar maken

Partners Great Western Developments Ltd en Sellar Property Group hebben plannen onthuld om een 224 meter hoge wolkenkrabber te bouwen in de Londense wijk Paddington. De toren, naar ontwerp van Renzo Piano Building Workshop (RPBW), moet de wijk een impuls in leefbaarheid geven en het bezoek aan Paddington Station revitaliseren.

Poort naar Londen

In het concept wordt de toren ondersteund met een nieuwe openbare ruimte van ruim 4.000 m2. Hiermee moet vooral Paddington Station weer gaan ‘gelden als belangrijke poort naar Londen en tegelijkertijd de bezoekerservaring verbeteren’, aldus RPBW. Tevens dient de glanzende wolkenkrabber als een aantrekkelijk welkom voor Londen, onder meer door een daktuin.
 

De toren zelf biedt ruimte aan 200 nieuwe woningen, 50.000 m2 aan horeca en 150.000 m2 aan kantoorruimte dat speciaal bedoeld is voor opkomende en/of flexibele bedrijven. Hierdoor worden er potentieel 1.000 extra banen beschikbaar in Paddington en dient het project als revitalisering van de wijk.


Bouw als revitalisatie

De nieuwe openbare ruimte past volgens Sellar Property Group uitstekend in de wijk door het nabijgelegen ziekenhuis, bevordert de toegankelijkheid van het trein-, metro- en busstation en zorgt voor een leefbare ruimte in een voorheen verloederde buurt. “De huidige openbare ruimte in Paddington is verouderd en kent veel congestie nabij de ingang van de Bakerloo-lijn,” aldus Renzo Piano van RPBW. “Dit concept moet deze problemen oplossen.”


Wanneer het project in gang wordt gezet, wordt later dit jaar bekend.

Deel dit artikel