Project

Smalste woontoren ter wereld

In het hart van de wijk Vila Madalena in het Braziliaanse São Paulo verrijst een wit, slank silhouet. Van de zijkant gezien lijkt het op een doorsnee gebouw, maar draai een kwartslag en de AIR Madalena woontoren is niks meer dan een smalle streep in de skyline.

Plek van kalmte

AIR Madalena wordt omschreven als villa. De toren wordt gebouwd aan een van meest welvarende straten van de Vila Madalena wijk en toekomstige inwoners genieten daarom van weidse uitzichten over de stad. Het gebouw behelst zes appartementen van 100m2 tot 140m2, elk met een privébalkon en veel ramen om ruimschoots daglicht binnen te laten.


Het strakke wit is typisch Zuid-Amerikaans, bedoeld om hitte af te stoten. De twee laagste appartementen hebben het meeste oppervlak, terwijl de vier bovenste genieten van het uitzicht over de stad. In de transparante woningen zal veel groen worden toegepast zodat een plek van kalmte te ontstaat in de drukte van São Paulo.


De slanke AIR Madalena in São Paulo.
 

Creatief met smal ontwerp

Door het smalle ontwerp is er maar een gelimiteerd oppervlak beschikbaar per woning. Hierom heeft ieder appartement een tweede verdieping, die niet doorloopt in de woonkamer. Hierdoor ontstaat een hoge ruimte die veel lucht en licht doorlaat. Door een inklapbare muur kan de woonkamer nog groter worden gemaakt.


De slanke woontoren is ontworpen en wordt gebouwd door Triptyque en moet dit jaar opgeleverd worden.

Deel dit artikel