Project

Lichtgevende 'lampion' voor winkelcentrum Arnhem

De nieuwe entree van winkelcentrum de Lely in Arnhem heeft een facelift gekregen. De oude façade is vervangen door een lampion met 550 meter doek dat door ledverlichting in verschillende kleuren verlicht wordt.

Lampion

In het doek, ‘de lampion’, is ledverlichting opgenomen dat alle kleuren op het 550 vierkante meter grote doek projecteert. Recent zijn de laatste werkzaamheden aan de entree afgerond. Tijdens de feestdagen heeft “de lampion” al gebrand, maar sinds vorige week is de ledverlichting  zodanig ingesteld, dat op het doek het hele kleurenspectrum in een rustig tempo aan het oog voorbij trekt. Hierdoor  is de zichtbaarheid van winkelcentrum sterk vergroot. De ‘lampion’ is al van grote afstand te zien en trekt de aandacht.


Revitalisering

De revitalisering van het winkelcentrum is een initiatief van de eigenaar De Hoge Dennen Holding B.V. Deze heeft ‘op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs’ opdracht gegeven een upgradevoorstel te maken. Om het winkelcentrum duidelijker in zijn omgeving te positioneren is deze aanpassing van de entree van het winkelcentrum voorgesteld. De reclamezuil op het terrein zal eveneens worden aangepast. Daarnaast is ook het huidige interieur grondig onderhanden genomen.


Geveldoeken

Buitink Technology heeft de translucente gevelmembranen van polyesterversterkt zeildoek ge-engineerd en geproduceerd voor de 'lampion’. In dit geval is onder andere gekozen voor het bespannen met geveltextiel, vanwege de grote mate van translucentie van het materiaal, de grote vrije overspanningen die hiermee kunnen worden gerealiseerd én het geringe aantal naden dat nodig is (de rolbreedte van het materiaal is liefst 5 meter). De geveldoeken zijn rondom opgespannen middels RVS veren. Het totale project is gerealiseerd in opdracht van Tendu BV. uit Lobith.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Buitink Technology of op ten noort blijdestein architecten en adviseurs.

Deel dit artikel