Project

Parkeerdak voor bewoners SoHo District Utrecht

In de Utrechtse wijk Lombok verrijzen onder de naam SoHo District in vier nieuwe gebouwen met daarin ruimte voor 139 appartementen en ongeveer 6000 m² aan commerciële ruimte. Het project is een ontwerp van Architecten van Mourik. Het plan moet de kwaliteit van wonen en leven in de Kop van Lombok een belangrijke impuls geven. Het uitgangspunt is een totale herstructurering en opwaardering van het bestaande gebied. Voor de parkeerplekken van de bewoners is gekozen voor parkeren op het dak.

Op de begane grond van de vier appartementengebouwen (Archer, Bridle, Coventry en Denman) bevinden zich de winkels. De nieuwe gebouwen zijn gebouwd aan weerszijden van een nieuw plein met groen- en parkeervoorzieningen. Winkelend publiek en bezoekers kunnen parkeren op dit plein. De bewoners van de appartementen kunnen hun auto parkeren op een afgesloten parkeerdak boven de winkels, grenzend aan de achterzijde van het Archer gebouw.
 

Het Archer en Bridle gebouw zijn gereed en bewoond. De overige twee gebouwen zijn in aanbouw. JP van Eesteren heeft het totale project aangenomen. Zoontjens heeft het parkeerdak met haar Pardak® 110 systeem gerealiseerd. Ruim 3700 vierkante meter is gelegd met Pardak® tegels in de kleur Breccia Nero. De stootbanden zijn voorzien van nummers, zodat de bewoners een vaste parkeerplek hebben. Tevens is er een looppad gelegd met Drenoliet® op DNS®.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel