Project

Verwaarloosde binnentuin Hofdijk in Rotterdam opgeknapt

Eigenlijk was niemand echt tevreden over de binnentuin in een kinderrijke buurt aan de Hofdijk in Rotterdam. Het groen was verwaarloosd, de inrichting weinig gebruiksvriendelijk. Een groep bewoners nam het initiatief om daar samen met landschapsontwerper Eric Douma en architect Tanja Lina verandering in te brengen. In nauwe samenwerking met Kinderland Speeltoestellen werd een kindvriendelijk plan opgesteld met speelruimte voor jong en oud.

 

Voor deelgemeente Noord in Rotterdam vormde het aanleiding om het project Hofdijk als een kansrijk bewonersinitiatief te beoordelen en er extra financiële middelen beschikbaar voor te stellen. De binnentuin geldt  nu als een pareltje in Noord waar de buurtkinderen naar hartenlust spelen en de bewoners heerlijk tuinieren.

Boomhut

Ontmoeting staat centraal. Er is een reliëfrijk speelterrein aangelegd met verschillende speelaanleidingen. De elementen aarde, water en vuur komen bij elkaar met veel mogelijkheden voor avontuurlijk spelen. Er is een echte beekloop waar kinderen lekker kunnen kliederen met zand en water, een vuurplaats voor een spannend kampvuur en extra beplanting voor een natuurlijke omgeving. Het letterlijke hoogtepunt is de boomhut die speciaal voor dit project is ontworpen en gebouwd. Voor de bewoners zijn er moestuinen aangelegd die met groot enthousiasme gebruikt worden. In de nabije toekomst wordt er extra aandacht besteed aan het telen van groente en fruit en worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel