Project

Studio LOKAL wint competitie met Hangende Tuinen woontoren

Het Deense architectenbureau Studio LOKAL heeft een competitie voor het ontwerp van een woontoren in Kopenhagen gewonnen met het voorstel The Hanging Gardens. Het ontwerp doet direct denken aan het Babylonische wereldwonder door de hangende vegetatie, bedoeld als persoonlijke tuin voor iedere bewoner.

Het pand moet gebouwd worden op de locatie van een voormalige groentemarkt. In het voorstel van Studio LOKAL blijven de roots van deze locatie behouden: bewoners van The Hanging Gardens worden gestimuleerd hun eigen voedsel te kweken in de vele tuinen. Ze kunnen hun groente en fruit vervolgens verkopen op een speciale markt die gevestigd is op de begane grond van de toren.


Lay-out van de Hanging Gardens.


Het hangende groen op de daken dient bovendien als waterdoorlatend oppervlak en het maakt de uitkragende blokken van de gevel visueel aantrekkelijker. Door deze blokken ontstaan er tweehonderd balkons die geen obstakels vormen voor daglicht. Ook beschermen ze tegen overlast van harde wind en verbeteren ze de akoestiek van de balkonomgevingen.


De gevel van The Hanging Gardens.


De bouw van het project start in april 2017. Meer informatie volgt u via de Facebookpagina van Studio LOKAL.

Deel dit artikel